Information

Press here for English

brittiska flaggan icon
lisol-ice-led-light-header-2019

Svensktillverkad effektbelysning för offentlig miljö

Raka segment, segment i radie eller i vinkel. De flesta geometriska former kan utföras.

Lisol ice är vår serie med spännande effektbelysning för både inomhus‐ och utomhusmiljö. Liksom i vårt övriga sortiment använder vi uteslutande LED’s som ljuskälla.

Med hjälp av lång erfarenhet och beprövad teknik kan vi tillverka armaturer som ger mycket god ljusspridning och luminans, något som visar sig genom en ljusstark men jämnt belyst yta.
Metoden ger extremt små överföringsförluster vilket gör produkterna energi-effektiva och säkerställer en mycket lång livslängd.
Dessutom innebär vår metod att armaturerna är helt homogena, utan några håligheter där kondensproblem kan uppkomma. Detta gör dem också mycket tåliga och särskilt lämpade att använda i miljöer där underhåll är omständligt och kostsamt.

Standardbredd är 16mm respektive 25mm. 

Line V25 (linjebredd 25 mm) finns i varianter för nedfällning i mark/golvkassett (FL) eller infällning i vägg/mur (PL)

De kan fås i raka segment (S), radiesegment (R) och vinkelsegment (A).

Line V16 (linjebredd 16 mm) finns för infällning i vägg/mur (PL) och kan fås i raka segment (S) och vinkelsegment (A).

 

LINE V25

Effektbelysningsarmaturserie med jämn ljusspridning anpassad för  offentlig miljö med höga krav på hållfastighet. Monterad i kassett med utrymme för kabeldragning och kontakter och skarvdon.

Homogen konstruktion och ytskikt i syrafast  rostfritt stål och självslocknande polykarbonat. 25 mm bred linje.

Kan fås i monokroma LED, tunable White eller RGB.

24 VDC

 

Line V25 kan även monteras infälld i golv utan markkassett där utrymmet under armaturen används till ledningsdragning och vidarekoppling med hjälp av IP68 snabbkontakter. Lämplig effektbelysning i t.ex. Gallerior och tågstationer eller andra platser där människor är i rörelse.

Upp till 10 meter linje kan seriekopplas och dela matningspunkt (beroende på typ av ljuskälla)

 

  • Rostfritt syrafast stål EN 1.4404
  • Ytskikt i polykarbonat, härdat glas eller kemhärdat glas
  • IP 67
  • IK10
  • Överkörningsbar klass A EN 1433
  • Svensk tillverkning
  • hörn– och radiesegment kan tillverkas kundspecifikt
framsida ice led light broschyr 2022

För att veta mer, tryck på bilden till vänster för att ladda ner vår broschyr.

Veteranmonument, Malmö

Den tunna gula linjen. Vi kände oss hedrade när fick uppdraget att lösa effektbelysningen vid det nya veteranmonumentet i Malmö.
Line V25FL-S-4000 Infälld i markkassett med noga utvalt färgfilter som matchar gula bandets färgprofil både som tänd och släckt.

Triangelen Skanör, Vellinge

Line V25FL-R-4000 i radie nedfällt i markkassett bildar en obruten linje runt rondellen. Neutralvitt ljus sprids upp på granitmuren.

Västerlånggatan, Borås

Ett utmanande projekt där vår Lisol ice line monterats direkt i granitblock som kantar kanalen som numera pryder delar av Borås centrum. Infästningen av armaturerna är helt dold från framsidan. En projektspecifik lösning baserad på Line V25PL-4000 med både raka segment och vinkelsegment för innerhörn.

Järnvägstorget, Hässleholm

Vi är stolta över att formgivit, tillverkat, och levererat den effektbelysning som pryder nyss färdigställda Järnvägstorget i Hässleholm. Line V25FL-S-4000 , infälld i markkassett med Line V25FL-R-4000 hörn-segment i radie vilket ger intrycket av lysande järnvägsräls i miniatyr över den stensatta torgytan.

Hjälmarekajen, Malmö

De Line V16PL-S armaturer vi levererat till Hjälmarekajen pryder en sidan av platsgjutna betongblock där en monteringskassett fanns på på plats under ingjutningen.
Detta är en tuff miljö för ljusarmaturer, men vi är säkra på att vår produkt kommer fungera och sprida sitt ljus i decennier innan utbyte.

Trelleborg C, Trelleborg

Det gamla lokstallet vid Trelleborg C förvandlades till ett torg men man önskade bevara konturen från den gamla roterande plattan där tågen kunde vändas. Line V25FL-R-4000 pryder den 18 m i diameter stora cirkeln. Varje armatursegment är i en fast radie och ytskikt i härdat glas och rostfritt syrafast stål, vilket gjorde det här projektet till ett utmaning. En monteringskassett var på plats vid stensättningen, och i den löper alla anslutningskablar och skarvdon.